7 Ağustos 2011

The Girl İn The Cafe

Aynı gün iki kez izlediğim bir film 'The Girl İn The Cafe'. Aslında üst üste izlenilecek bir film de değil. Hatta sıkıcı. Ama içinde bulunduğumuz dönemi çok iyi yansıttığı için sevmiş olabilirim.
Gina ve Lawrence'ın ilişkisi pek de romantik komedilere benzemiyor. Yine de Lawrence'ın acemi hallerine gülmemek elde değil. Başrollerde Karayip Korsanları'nın Davy Jones'u var. Film ayrıca İngiliz filmi olduğundan ingilizcesini geliştirmek isteyenlere tavsiye ederim. Özellikle kadın harika konuşuyor, söylediklerini dışımdan tekrar etmekten kendimi alamadım:D
Her neyse. İngiltere başbakanı ve maliye bakanı Afrika'ya yardım yapılıp yapılmamasıyla ilgili bir tasarı hazırlamıştır. En güçlü sekiz liderin anlaşmaya varıp yardıma muhtaç insanlar için bir adım atılması düşünülmektedir. Bunun yerine uluslarası güvenlik ve ekonomi konularının görüşülmesini isteyen ülkeler, zirvenin gündemine yardım tasarısını değil bu konuları taşımıştır. Lawrence maliye bakanlığında çalıştığından zirveye katılacaktır. Yanında aralarında enteresan ve soğuk bir ilişkisi olan Gina'yı da götürür. Lawrence her 3 saniyede bir çocuğun öldüğünü, binlerce annenin AIDS yüzünden hayatını kaybettiğini toplantıda söyleyemese de, Gina'ya anlatarak kendini rahatlatmaktadır. Zirvenin gündeminin değişmemesi için uğraşılsa da nafiledir. Bunun üzerine bizim kapitalist devlet başkanlarına söylemek istediklerimizi Gina'ya söyletmişler. İzlanda'daki G8 Zirvesinde, dünyanın en güçlü ülkelerinin başbakanlarına dersini veren biri olmayı kim istemez? Herkes ister ama kimse yapamaz. Her neyse. Gina, kararlar kamuoyuna açıklanmadan önce, tüm siyasilerin olduğu akşam yemeğinde liseli bir çocuk edasında herkese kafa tutar. İşte tüm film boyunca dikkat kesilmeniz gereken tek yer burası olabilir. Nelson Mandela'nın eşsiz sözünden yola çıkarak söyledikleri harika. Özetle: Bu nesil herşeyi değiştirebilecek güçteyken hiçbirşey yapmamış. Hergün TV de insanların öldüğünü seyretmekle kalmış. İnsanlar geri dönüp baktıklarında aklınız neredeydi diyecek ve bizim verebilecek hiçbir cevabımız yok.

"Sometime it falls upon a generation to be great. You can be that great generation."
Nelson Mandela, 2005


Filmin müziğini çok beğendim. Buyrun dinleyin:

0 yorum (+add yours?)

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails

Etiketler