5 Eylül 2010

Av Partisi

Filmde genç bir gazeteci, tecrübeli bir kameraman ve gözden düşmüş bir gazetecinin, hiç kimseden yetki ve izin almadan kendi kişisel çabaları ve imkânlarıyla Bosna savaşının bir numaralı savaş suçlusu Radovan Karadzic’i bulmak için faaliyete geçmesi anlatılıyor. Ekip ülkede CIA timi zannediliyor ve hedeflerinin onları takibe alması üzerine kendilerini çok ciddi tehlike altında buluyorlar. Sırp Kasabı Radovan Karadzic, 11 bin Saraybosnalıyı katletti. İlk kez 24 Temmuz 1995’te hakkında suçlamada bulunulan Karadziç, 13 yıldan beri adaletten kaçıyordu. İşlediği suça rağmen belirli güçlerce korunmuş ve saklanmıştı. 21 temmuz 2008'de yakalanarak tutuklandı. Karadzic'in Amerika, Lahey Savaş Suçluları Mahkemesi, BM ve yerel güçler tarafından sakladığını açıkça belirten film, bana göre bu yönüyle sayılı filmlerden.
Filmde "tilki"nin elinden gazetecileri CIA kurtardı. Simon, üç sıradan gazetecinin 2 günde ulaşabildiği tilkiye, uluslararası güçlerin nasıl olup da 5 yıldır ulaşamadığını sorduğunda elbette ki cevap alamadı. Radovan Karadzic'in filmdeki sonunun çok isabetli olduğunu söylemeliyim, keşke gerçek dünyada da böyle olabilse;)
Filmde Karadzic'in başına 5000000 dolar ödülün olduğu afişlerin altındaki numaranın sadece Amerika'dan aranabildiği gerçeği de paylaşılmış. Tilkinin yakalanmasından önce böyle bir filmin yapılmış olması da takdire şayandır. Bu arada filmi izlerken Balkanların güzelliği de gözlerden kaçmıyor:)

0 yorum (+add yours?)

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails

Etiketler